Thaiföld messze földön híres az olcsóságáról, ezért sokan vásárlás céljából is felkeresik.
Thaiföld pénzneme a Bacht, melynek váltópénze a Satang, vagyis 1 Bacht egyenlő 100 Stanggal.Mostanában körülbelül hatszáz forintba kerül száz thai Bacht!Természetesen érvényes fizetőeszköz az amerikai dollár is, melyet mindenhol elfogadnak.
Mint sok külföldi országban Thaiföldön is divat az alkudozás, sőt szinte kötelező, még akkor is ha egyébként is olcsónak találjuk a megadott ára.Jó esetben akár a termék eredeti árának negyven százalékáért is elvihetjük a portékát.
Az éttermi árakra körülbelül az ötven és nyolcvan bachta közötti összeg jellemző, vagyis ennyiért már jóllakhatunk.Természetesen a jobb éttermekben nem illik alkudozni, itt fizessük ki az étlapon szereplő árakat.
A csapvizet is sem ajánlatos elfogyasztani, minden esetben palackos vizet vegyünk, ami helytől függően tíz és húsz bachta között van, ha egy kis hűsítőre vágyunk akkor 40-50 bachtával számolhatunk, de a jó hír, hogy ezért már sört kapunk.
A fakultatív kirándulások ára körülbelül ötszáz bachta körül van, de ha egyedül vágnánk neki a világnak akkor érdemes autót bérelni, amelynek az ára 1500 bachta naponta.