Az okosok szerint ingatlanba fektetni mindig érdemes. Főleg ha ilyen csodás helyen vásárolunk ingatlant, mint Thaiföld. A thaiföldi ingatlanok a z egyik legjobb befektetésnek számítanak a délkelet-ázsiai ingatlanpiacon.
Thaiföldön ingatlant venni nem is került olyan sokba mint gondolnánk. Itt a házakat jóval egyszerűbb megépíteni, mint máshol, mert a kedvező klíma jóvoltából sok mindent ki lehet hagyni a házakból, amit mondjuk Európában bizony bele kell építeni.

Az ingatlan vásárlásának feltétele, hogy saját céggel kell rendelkezni Thaiföldön! A cégalapítás esetén pár százezres költséggel kell számolni!

Ha abból a célból vásárolunk ingatlant, hogy utána turistáknak kiadjuk, Thaiföld akkor is tökéletes helyszín, mert itt két hónap kivételével egész évben nyüzsögnek a turisták!

Jelenleg a legnépszerűbb uticélok Thaiföldön Bangkok, Phuket, Pattaya és Koh Samui szigete.

Az interneten több magyar ingatlanközvetítő is kering, így még a jó angol nyelvtudás sem feltétel a vásárláshoz!

Hogy hogyan is állnak az árak? Nézzünk meg egy példát, hogy mindenki képben legyen!Jelenleg egy 120 négyzetméteres három szobás, 400 négyzetméteres telekkel rendelkező egyszintes házat egy lakóparkban, közös medencével körülbelül 30 millióért vásárolhatunk meg. Hogy ez jó ár-e vagy sem egy pattayai ingatlanért azt döntse el mindenki saját maga! A ház egyébként Pattayán található öt percre a tengerparttól.