Phuket szigete az Andamán-tengeren  az egész ország legnépszerűbb és legkeresettebb üdülőhelye, évről évre fokozatosan nő a turisták száma akik ide érkeznek. Az Andamán-tenger oldalán, a nagy homokos partszakaszok mentén található.

A legnagyobb forgalmat bonyolító partszakaszok a sziget délnyugati szegletében fekvő  Karon, Kamala és Patong strandok, ezeken a helyeken szinte egymást érik a nagy szállodák, árú házak és éttermek.

Kisebb a zsúfoltság a délen levő  Kata beachen, vagy az északi részen húzódó területeken, itt van  a 2004-es cunami idején a legnagyobb pusztítást elszenvedő Kao Lak partvidéke.

A Similan szigetek igazából  egy mesébe illő thai búvárparadicsom. A területet buja trópusi erdő borítja, partjain hófehér homok található mely a  turisták számára a legszebb partszakaszt jelenti. Név szerint a  Csendes strand, a Donald kacsa öböl, és a picike Bon sziget, ahol korábban egy kötélhintán kívül semmi sem volt, ma már kedvelt üdülő terület.

Railay strand két részre oszlik, keletre és nyugatra. Nyugat Railay strand területén a látogató csendet és nyugalmat talál a nagyon szép környezetben. Mivel ez a terület egy széles homokos strand, így korlátozottabbak a lehetőségek.  A nyugati Railay strand mát jobban eltér más strand területétől.Itt már nyüzsgőbb az élet.

Railay West egy inom fehér homokos tengerpart, itt a víz sekély ezért a strandon nagyobb úszásra van lehetőség. Érdemes itt maradni estig, mert a hely különösen szép naplemente után.

Phra Nang Shrine, északi végén található a csoda szép tájba  található Phra Nang Beach. A hiedelmek szerint itt fulladt meg  a hercegnő (Phra Nang) akiről a strandot elnevezték.