A horvát tengerpart évről évre kedvelt turistacélpont mind a magyarok, mind pedig a külföldiek körében. Népszerűsége talán nem is szorul magyarázatra: a tenger közvetlen közelében helyezkedik el, könnyedén megközelíthető és megfizethető is az átlagemberek számára. Magyarországról néhány óra alatt elérhető, pompás turistaparadicsomok várják a nyaralni vágyókat az Adriai-tenger közelében. A horvát tengerpart épp ezért hamar megtelik turistákkal, nem könnyű szállodát találni. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogyan lelhetőek fel a legjobb horvátországi szállások.

Kihagyhatatlan szállások a horvát tengerparton

A legtöbben szeretnének a tengerparthoz a lehető legközelebb megszállni, ott, ahonnan csupán egy rövid séta vezet a türkizkék tengerhez. A strandolás mellett érdemes felfedezni a horvát tengerpart csodás természeti kincseit, lélegzetelállító látványosságait is. Ajánlott ezért olyan helyen megszállni, ahonnan a tengerpart és a városi forgatag is könnyen megközelíthető.

Horvátország legnépszerűbb városai a jól ismert Split, Supetar, Crikvenica, Postira, Makarska és Okrug Gornji, ahol számos kihagyhatatlan szálláslehetőség várja a pihenni vágyókat az év minden időszakában. Ha családdal, gyerekekkel vagy kisebb-nagyobb társaságban, a barátaival utazna, a legmegfelelőbb egy apartmanban megszállni. Itt az olcsóbbtól a luxusapartmanokig számos típusú nyaralóházat találhat a belvárosban, mégis közel a vízparthoz.

Egy apartman a horvát tengerpart közelében egyszerre nyújt szabadságot és biztonságot. A saját medencével rendelkező, tágas nyaralóhelyek lehetővé teszik, hogy ne kelljen osztozkodnia másokkal, ne kelljen harcolnia a napozóhelyekért, hanem átadhassa magát a zavartalan kikapcsolódásnak. A legtöbb apartman felszerelt konyhával, saját fürdőszobával, tévével, WiFi-vel és egyéb, a kényelmet szolgáló kiegészítővel rendelkezik. Ha szeretne tájékozódni az elérhető szálláshelyekkel kapcsolatban, használja ki a szálláskereső oldalak szolgáltatásait. Mindenképp megérnek egy pillantást ezek a horvátországi szállások.

Szálláskeresés egyszerűen

A megfelelő apartman kiválasztása során a szálláskereső igényei mellett elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy hányan utaznának. Hiszen a különböző szállások más és más számban kínálnak férőhelyeket. Fontos az is, hogy milyen életkorú személyek indulnak nyaralni, milyen a társaság összetétele, vannak-e kisgyerekek. Hiszen számukra egyéb dolgokra (etetőszékre, kiskádra, kiságyra) is szükség lesz. Az étkezést önállóan kívánják-e megoldani vagy étterembe mennének? Fel kell deríteni azt is, hogy szeretnének-e különböző wellness szolgáltatásokat igénybe venni vagy elég élményt nyújt számukra a tengerpart? Vinnének-e magukkal állatot esetleg?

Az említett jellemzők szerint bátran lehet válogatni a horvát tengerpart szállásai között, így könnyedén kiszűrhető a lehető legmegfelelőbb szálláshely. A szálláskeresés a nyaralás legidegtépőbb feladata, utána már csak az örömteli készülődés, utazástervezés és a bőröndök bepakolása következik. A horvát tengerpart csodás élményeket és felejthetetlen pillanatokat tartogat a család minden tagja számára, érdemes felkeresni mielőbb.