Bankok óriási főváros, ennek ellenére vannak nyugodt, csendes helyei is, mint a városban található 4OO templom-kolostor. A legfontosabbak a Wat Phra Kaew, a Wat Pho, a Wat Traimit, de érdemes megnézni a királyi palotát, az Arany Buddha templomot, a Wat Sai úszópiacot és a Saovabha intézetben levő kígyófarmot.

Bankokban közlekedni nagyon sokféle képen lehet, főbb busz- és vasúthálózat itt végződik. A fővárosban buszon lehet leghatékonyabban, de a taxik is sok utast szállítanak, érdekességként a tuk-tuk nevű háromkerekűt is igénybe lehet venni.
Nakhon Pathom az ország legrégebbi városa , és itt lehet megtekinteni a világ legmagasabb buddhista emlékművét mely 127 m magas, a Phra Pathom Chedi.
Ayuthaya Thaiföld régi fővárosa melyben nagyon gazdag ősi XVI.-XVIII. sz-i templomok és romjaik fedezhetők fel, ezek már a világörökség részei.
Chiang a mai Thaiföld második legnagyobb , igen forgalmas és fergeteges életet élő városa és az északi országrész bejárata. Ide a szórakozni, kikapcsolódni vágyók szívesen járnak mert itt található a híres látnivalók közül a Wat Chiang Man, a Wat Phra Singh, a Wat Chedi Luang és a központi fekvésű éjszakai bazár.
Koh Samui Thaiföld szigete, itt a lakosság a kókuszültetvények terméseiből nagy hasznot képez, a strandokat pedig pálmák övezik. A legnagyobb forgalmat a Hat Chewang, a Hat Lamai, és a csendesebb Mae Nam, Bo Phut és a Big Buddha strandok bonyolítják . A sziget fővárosa Na Thon.
Phuket az üdülési ajánlatokon csak a “dél gyöngyének” van nevezve. Ez a legnagyobb sziget az országban, az elérhetősége egy nagyon látványos hídon történik. A sziget fő nyaralóterületei Patong, Karon és Kata. Bangkokból több belföldi repülőjárat szállítja az utasokat a szigetre, első osztályú légkondicionált busszal is utazhatnak a fővárosból , 14 óra alatt érhető el Phuket szigete.